Magnesiumbisglycinaat 120 tabletten Vitals

 • Magnesiumbisglycinaat 120 tabletten Vitals

Magnesium heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel en draagt bij aan de energiestofwisseling. Magnesium draagt bij aan de vermindering van vermoeidheid. Daarnaast draagt het bij aan hersen- en zenuwfuncties betrokken bij concentratie, leervermogen, het geheugen en het beredeneervermogen. Magnesium is gunstig voor een goede geestelijke balans. Ook draagt magnesium bij aan een goede electrolytenbalans.   Magnesium heeft in de vorm van magnesiumbisglycinaat – waarbij ieder magnesiumdeeltje is gebonden (gecheleerd) aan twee moleculen van het aminozuur glycine – een uitstekende opneembaarheid. Aminozuurgecheleerd magnesium heeft een hogere biologische beschikbaarheid dan andere vormen van magnesium zoals magnesiumoxide. De reden hiervoor is dat de binding tussen magnesium en het aminozuur zo sterk is in een chelaat dat deze niet splitst onder invloed van maagzuur, in tegenstelling tot andere magnesiumverbindingen. Het voordeel hiervan is dat magnesiumbisglycinaat als aminozuur de dunne darm bereikt en daar wordt opgenomen door middel van aminozuurreceptoren. Zoals bekend worden aminozuren uitstekend opgenomen door het lichaam. Zeker glycine, dat het kleinste aminozuur is, vandaar dat hier specifiek voor gekozen is. Het probleem met mineraalverbindingen (zoals citraten en oxides) die splitsen in het maagdarmkanaal is dat een elektrisch geladen magnesiumion ontstaat dat zich kan verbinden met niet-opneembare stoffen uit de voeding (zoals fytaten) of gaat concurreren met andere mineralen wat betreft de opname. En dit komt de biologische beschikbaarheid niet ten goede. Een ander pluspunt is dat veel mensen magnesiumbisglycinaat beter verdragen dan andere magnesiumsupplementen, ook in een hogere dosis. De magnesiumbisglycinaat is geproduceerd volgens het gepatenteerde Albion proces, zodat u zeker weet met een echt aminozuurchelaat te maken te hebben.   Taurine is een aminozuur dat uitstekend past in dit product. Taurine heeft een directe synergetische werking op magnesium doordat het de opname van dit mineraal in de cellen bevordert en daardoor de werkzaamheid van magnesium ondersteunt.

 

 • aminozuurgecheleerd magnesium van Albion
 • verbinding met optimale opneembaarheid
 • van belang voor het zenuwstelsel
 • ondersteunt de geestelijke balans
 • helpt om vermoeidheid te verminderen
 • met taurine

 

Samenstelling per tablet:  100 mg magnesium (bisglycinaat) 200 mg taurine

Hulpstoffen: Cellulosepoeder, katoenzaadolie, siliciumdioxide, magnesiumstearaat, hydroxypropylmethylcellulose.

Gegarandeerd vrij van: Gluten, lactose, soja, conserveringsmiddelen, synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs.

Let op: Een hoge magnesiuminname kan leiden tot diarree of misselijkheid. De dosis kan dan verlaagd worden.

Gebruik: 1-3 tabletten per dag bij een maaltijd met ruim water innemen of zoals geadviseerd. Bij voorkeur op een nuchtere maag verdeeld over de dag innemen.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Informatie

 • Merk: Vitals
 • Model: 120 tabletten
 • Beschikbaarheid: Op voorraad

Prijs

 • €32,95

 • Excl. BTW: €30,23

Tags: vitals