Vitals Rode gist rijst extra sterk biologisch

  • Vitals Rode gist rijst extra sterk biologisch
Rode gist rijst (ook wel red yeast rice) is een belangrijk onderdeel van de Aziatische keuken. Het wordt er al eeuwenlang in grote hoeveelheden geconsumeerd. Rode gist rijst ontstaat door fermentatie van rijst met de gist Monascus purpureus waardoor de rijst een donkerrode kleur krijgt. Tijdens het fermentatieproces ontstaan de kenmerkende inhoudsstoffen. De belangrijkste daarvan is monacoline K. Een dagelijkse inname van 10 mg monacoline K uit rode gist rijst draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed. Deze gezondheidsclaim is goedgekeurd door de EFSA wegens zeer overtuigend bewijs, dat geleverd is door wetenschappelijk onderzoek met de biologische rode gist rijst van onze producent en leverancier Sylvan Bio.
 
Biologische Rode Gist Rijst wordt in Europa geproduceerd door Sylvan Bio volgens zeer strenge kwaliteitsnormen. Als basis wordt biologisch geteelde rijst gebruikt, die gegarandeerd vrij is van pesticiden en andere verontreinigingen en vrij van gentechniek. Dit voedingssupplement wordt eveneens gecontroleerd op de afwezigheid van citrinine. Dit is een onwenselijk bijproduct dat kan ontstaan tijdens het fermentatieproces.
 
Er is veel kwaliteitsverschil op de markt. De dosering en standaardisatie van verschillende rode gist rijstproducten blijkt erg te variëren. Daarnaast kan het gehalte aan contaminanten, zoals citrinine een punt van aandacht zijn. Daarom is het belangrijk voor een product te kiezen dat gegarandeerd een constante hoge kwaliteit heeft.

Een dagelijkse inname van 10 mg monacoline K uit rode gist rijst draagt bij aan het behoud van normale cholesterolgehalten in het bloed.

Samenstelling per 2 capsules  
biologische rode gist rijst (Monascus purpureus) 1000 mg
waarvan monacoline K* 10 mg
 
* Een dagelijkse inname van 10 mg monacoline K uit rode gist rijst draagt bij aan het behoud van normale cholesterolgehalten in het bloed.

Hulpstoffen:
Hydroxypropylmethylcellulose

Gegarandeerd vrij van:
Gluten, lactose, soja, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Let op:
Als u medicijnen neemt, raadpleeg dan eerst een deskundige alvorens dit product te gebruiken. Niet geschikt voor gebruik bij zwangerschap of borstvoeding.

Gebruik:
2 capsules per dag bij een maaltijd met ruim water innemen of zoals geadviseerd. Houd u aan de aanbevolen dosering.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Informatie

  • Merk: Vitals
  • Model: 120 capsules
  • Beschikbaarheid: Op voorraad

Prijs

  • €39,95

  • Excl. BTW: €36,65

Gerelateerde producten

Tags: vitals