Pharma Nord Bio Quinon Q10 super 30 mg

 • Pharma Nord Bio Quinon Q10 super 30 mg

Bio-Quinon Q10 Super 30 mg

 

 • Meer dan twintig jaar op de markt in de Europa
 • Zuivere co-enzym Q10 in de vorm van ubiquinon
 • Q10 met toegevoegde vitamine C, ter ondersteuning van de energieproductie in het lichaam en ter bestrijding van vermoeidheid
 • De unieke mix van duurzaam geproduceerde plantaardige olie en co-enzym Q10 biedt aantoonbaar een goede opneembaarheid
 • Voldoet aan de farmaceutische richtlijnen voor productie en de EU-regels voor voedingssupplementen
1 capsule bevat:   % ADH
Co-enzym Q10 als Ubiquinon   30 mg   *)
Vitamine C       25 mg 31%

    *) Geen ADH vastgesteld -  ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

Productinfo

Gebruik:
Minimaal 30 mg per dag. In geval van bijzondere behoefte 100-200 mg per dag, tenzij anders geadviseerd.
Bij voorkeur tijdens/ direct na de maaltijd in z'n geheel innemen.
Houd u aan de aanbevolen dagelijkse dosering.

Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Voor het behoud van een goede gezondheid is een gezonde levensstijl en een gevarieerde, evenwichtige voeding van belang.

 

Ingrediënten:
Palmolie, capsulewand: gelatine, bevochtigingsmiddel: glycerol, Co-enzym Q10 (ubichinon), vitamine C: L-ascorbinezuur, kleur: ammonia karamel, bevochtigingsmiddel: gezuiverd water, verdikkingsmiddel: siliciumdioxide, kleur: titaandioxide.

Bewaren:
Donker, droog en op kamertemperatuur bewaren, niet in direct zonlicht.
Buiten bereik van jonge kinderen houden.

 

Wat is Bio-Quinon Q10?
Toen Bio-Quinon Q10 in 1990 werd geïntroduceerd was het een van de eerste Q10 preparaten op de Europese markt. De zachte, lichtdichte gelatinecapsules bevatten per stuk 30 mg co-enzym Q10, opgelost in plantaardige olie. De werkzame stof heeft een buitengewoon goede opneembaarheid dankzij het feit dat de olie op een bijzondere wijze wordt verwarmd, waardoor de moleculen compleet oplossen. De superieure opneembaarheid van Bio-Quinon Q10 is in tal van studies aangetoond. Met zijn meer dan twintig jaar op de Europese markt heeft het supplement zich in de praktijk als een van de beste Q10-producten bewezen.

Wat is co-enzym Q10?
Co-enzym Q10 (of kortweg Q10) is een vitamineachtige stof die ook ubiquinon wordt genoemd (het Latijnse ‘ubi’ betekent ‘overal’). Bio-Quinon Q10 Super bevat bovendien vitamine C die de normale energieproductie ondersteunt door de Q10 in het lichaam te reactiveren. De energie die cellen gebruiken wordt uit vet, koolhydraten, eiwitten en alcohol omgezet en opgeslagen in ATP-moleculen (adenosine trifosfaat) die te beschouwen zijn als de chemische vorm van energie. Als de cel energie nodig heeft, breekt ze de ATP-moleculen af en maakt zo de energie vrij die erin opgeslagen ligt. Dit hele proces vindt plaats in de mitochondriën, boonvormige structuren in de cel. Alle mitochondriën bevatten co-enzym Q10. Spiercellen hebben vooral grote hoeveelheden energie nodig en zij bevatten dan ook aanzienlijk meer mitochondriën dan andere typen cellen. De hartspier is daar een goed voorbeeld van. De cellen van de hartspier bevatten veel mitochondriën om voldoende energie te kunnen produceren voor de krachtige pompfunctie.

Bio-Quinon Q10
Is al tientallen jaren een van de meest verkochte Q10-supplementen vanwege de in vele studies aangetoonde, uitstekende opneembaarheid
Bevat Q10 die identiek is met het co-enzym Q10 dat door het menselijk lichaam zelf wordt geproduceerd
De Q10 in Bio-Quinon Q10 heeft de natuurlijke, volledige trans-vorm, die vrij is van cis-isomeren. Bovendien bevat het materiaal geen vervuilingen die kunnen voorkomen in andere Q10-grondstoffen, die meestal niet gedocumenteerd zijn

Co-enzym Q10 met vitamine C heeft het vermogen om reactieve zuurstofverbindingen (ROS) te elimineren die langs natuurlijke weg als bijproducten van de stofwisseling ontstaan, of als gevolg van externe factoren zoals straling of chemische vervuiling. Vitamine C wordt daarom een antioxidant genoemd, vanwege de rol van de stof bij het beschermen van cellen tegen oxidatieve stress.

Goede bronnen van Q10
Q10 komt van nature voor in verschillende voedingsmiddelen. Een paar van de beste bronnen zijn:

 • Rundvlees
 • Varkensvlees
 • Haring
 • Soja-olie
 • Sardientjes


Q10-productie in het lichaam
Mensen zijn in staat zelf co-enzym Q10 aan te maken. Dit productieproces vindt plaats in de lever. Met het ouder worden, of als gevolg van aandoeningen, neemt het vermogen om Q10 te produceren af. Experts geven aan dat de productie van Q10 tussen de 20-25 jaar het hoogst is. Daarna begint de eigen productie af te nemen.

De afbeelding laat de gemiddelde, natuurlijke daling van het Q10-gehalte in verschillende organen zien, van de leeftijd van 20 tot 80 jaar


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoewel er geen nauwkeurige hoeveelheden zijn vastgesteld, wordt algemeen aangenomen dat we dagelijks ongeveer 5-20 mg co-enzym Q10 uit onze voeding halen. Het lichaam heeft een eigen Q10-reserve van 1-1,5 g, waarvan het grootste deel opgeslagen is in het hart, de lever en de nieren.

Q10 en cholesterol
Q10 en cholesterol, een stof die ook in de lever wordt geproduceerd, worden deels via hetzelfde biochemische proces aangemaakt. Studies hebben aangetoond dat sommige cholesterolverlagende middelen de natuurlijke aanmaak van Q10 in het lichaam belemmeren.

Een zeer veilige stof
Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van een supplement met Q10, zelfs gedurende langere tijd, geen invloed heeft op het vermogen van het lichaam om de stof zelf aan te maken. Er zijn weinig tot geen bijwerkingen bekend van het gebruik van co-enzym Q10, waaruit blijkt dat de stof bijzonder veilig is. Er staat meer dan twintig jaar ervaring achter de productie en het gebruik van Bio-Quinon Q10.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Informatie

 • Merk: pharma nord
 • Model: 150 capsules
 • Beschikbaarheid: Op voorraad

Prijs

 • €47,95

 • Excl. BTW: €43,99

Tags: pharma nord